vanuit Ranst

Met de fiets

Kan je met de fiets komen? Dat moedigen we graag aan, want bewegen is gezond! Je kan je fiets stallen in de fietsenstalling voor de ingang van het vaccinatiecentrum.

Vanuit Ranst centrum fiets je langs de Ranstsesteenweg tot aan de Liersesteenweg in Emblem.

Vanuit Oelegem rij je via de Terstratenweg of de Oelegemsesteenweg naar het Safipad en zo naar de Liersesteenweg in Emblem.

Vanuit Broechem neem je het Safipad naar de Liersesteenweg in Emblem. 

Vanuit Emblem rij je via de Dorpstraat en Kesselsesteenweg naar de dijk langs het Netekanaal. Let op: Voor de brug hou je rechts aan en kan je zo de dijk op fietsen, rechtsaf richting Lier tot aan de jachthaven.

Aan de Liersesteenweg steek je het kruispunt Ranstsesteenweg – Liersesteenweg over en rijd je via de jachthaven in Emblem langs de Netedijk richting Lier.  Je kan ook even verderop via de Rivierstraat de Netedijk oprijden. Volg de dijk naast de Nete helemaal tot aan de Molbrug. Van daaruit leiden pijlen je verder tot aan het vaccinatiecentrum.

Ter hoogte van de atletiekpiste is er een nieuw pad aangelegd. Het leidt rechtstreeks naar de ingang van het vaccinatiecentrum.

Met de auto

Er is een ruime parking naast het vaccinatiecentrum. Vanop de Ring (R16) rond Lier wijzen wegwijzers je de weg naar het vaccinatiecentrum en naar de parking.

Let wel, de parking is ingericht als Blauwe Zone en dit van maandag tot en met zondag, van 8 tot 20 uur. Je mag er maximum 1 uur parkeren. Dat is ruim genoeg om je vaccin te halen in het vaccinatiecentrum. Vergeet je parkeerschijf dus niet te leggen. 

Vanop de parking volg je de aangegeven route naar de ingang van het vaccinatiecentrum. 

Met de auto – parkeerkaart gehandicapten

Heb je een parkeerkaart voor gehandicapten? Dan kan je parkeren op de parking net voor de ingang van het vaccinatiecentrum. 

Met het openbaar vervoer

In de buurt van het vaccinatiecentrum stoppen verschillende buslijnen van De Lijn. Bussen die je vanuit Oelegem, Ranst, Broechem & Emblem kan nemen:

Vanuit Oelegem 

Lijn 1 Broechem – Lier met halte aan het vaccinatiecentrum
Rijdt alleen van maandag tot vrijdag ’s ochtends tussen 7.07 en 8.37 uur

Lijn 610 Oelegem – Antwerpen 
met halte Antwerpen Rooseveltplaats 
Rijdt van maandag tot zondag om het uur (maandag tot vrijdag tijdens de spitsuren om het half uur)
Vanuit station Antwerpen Centraal kan je ongeveer elke 15 min. de trein naar Lier nemen (meer info op www.belgiantrain.be). Van het station van Lier neem je een bus richting vaccinatiecentrum (bijvoorbeeld Lijn 1 en 2).

Vanuit Ranst 

Lijn 421 Antwerpen – Zandhoven met overstap op Lijn 1  Broechem – Lier met halte aan het vaccinatiecentrum
Rijdt van maandag tot vrijdag om de 15 min. (vanaf 5.45 uur) en in het weekend om de 30 min. (vanaf 6.44 uur)

Vanuit Broechem en Emblem

Lijn 1 Broechem – Lier met halte aan het vaccinatiecentrum.
Rijdt van maandag tot vrijdag om 30 min. (en tijdens de spitsuren om de 20 min. – vanaf 6 uur) en in het weekend om het uur (vanaf 7.30 uur)

Je kan je route makkelijk plannen via de routeplanner op www.delijn.be of in de app van De Lijn. Of je kan terecht bij De Lijninfo op tel. 070 220 200