de dag van je prik

Op de dag van je vaccinatie ga je met je uitnodiging en je identiteitskaart naar het vaccinatiecentrum. Je bezoek aan het centrum zal minstens zo’n 30 minuten duren.

Enkele tips:

 • Het is belangrijk dat je op tijd komt, maar ook niet veel te vroeg. Kom je veel vroeger, dan zal je buiten moeten wachten. Kom je veel te laat, dan kan het zijn dat je vaccinatie die dag niet meer lukt.
 • Vergeet je uitnodiging en identiteitskaart niet mee te nemen
 • Draag een mondmasker
 • Draag kleding waarbij je makkelijk je bovenarm kan ontbloten
 • Kom alleen, tenzij je ondersteuning nodig hebt van bijvoorbeeld een mantelzorger. Er is extra hulp in het vaccinatiecentrum.
 • Volg ter plaatse de signalisatie en instructies.

Heb je vragen over de bereikbaarheid van het vaccinatiecentrum? Klik verder op ‘bereikbaarheid

In 4 stappen naar het verlossende prikje 

Bekijk hier een kort filmpje met het verloop in het vaccinatiecentrum.

Je bezoek aan het vaccinatiecentrum verloopt in 4 stappen: 

 1. Onthaal
  Ontsmet je handen aan de ingang van het vaccinatiecentrum. Een steward controleert je temperatuur. Een onthaalmedewerker checkt je gegevens.  
 2. Medische administratie
  Een medewerker overloopt met jou je medische voorgeschiedenis en gezondheidstoestand. Als je vragen hebt, kan je die dan stellen. Bij de eerste vaccinatie krijg je een vaccinatiekaartje met de gegevens van het vaccin en datum van je tweede afspraak.
 3. Vaccinatie
  Een verpleegkundige of arts vaccineert je in een aparte vaccinatieruimte. 
 4. Opvolging
  Je wacht minimum een kwartiertje in de observatieruimte zodat snel gereageerd kan worden op eventuele bijwerkingen. Krijg je thuis ernstige of aanhoudende bijwerkingen, verwittig dan je huisarts.