Vaccinatiecentrum Pallieterland start met vaccinaties kinderen

ma 10 januari

Op woensdag 19 januari 2022 zullen in Vaccinatiecentrum Pallieterland de eerste vaccinaties gezet worden bij kinderen tussen 5 en 11 jaar. Deze jonge inwoners van Berlaar, Duffel, Lier, Nijlen en Ranst zullen er 2 prikken krijgen met het kindervaccin van Pfizer.

Alle prikken voor kinderen zullen gezet worden buiten de schooluren, zowel op weekavonden, woensdagnamiddagen als zaterdagen. De vaccinaties van de 5 tot 11-jarigen starten op woensdag 19 januari en duren, rekening houdend met de nodige 2 prikken, minstens 6 weken.

Net zoals bij de volwassenen, worden de kinderen uitgenodigd door de Vlaamse overheid. De schriftelijke uitnodiging is reeds verstuurd en zal eerstdaags in de brievenbus vallen. De ouders kunnen zelf een afspraak te maken, zo kunnen gezinnen met meerdere kinderen in deze doelgroep ervoor kiezen om broers en/of zussen samen te laten vaccineren.

Ook al is de papieren uitnodiging nog niet in de bus gevallen, kunnen ouders al een afspraak voor hun kind boeken via www.myhealthviewer.be of www.mijngezondheid.be. Ouders kunnen daar de code van hun kinderen vinden om hun afspraak in te boeken via www.laatjevaccineren.be/kies-zelf-je-vaccinatiemomenten.

Op de dag van de prik zelf mag er maximum 1 begeleider per kind bij zijn. Je dient volgende documenten mee te hebben: e-ticket, Kids-ID of ISI+-kaart van je kind en de ingevulde toestemmingsbrief van de ouders.

Meer info en de toestemmingsbrief vind je op www.laatjevaccineren.be/wie-waar-en-wanneer/5-11-jarigen.