3de vaccin voor mensen met een verzwakte immuniteit

ma 13 september 2021

Deze week gaan de eerste uitnodigingen de deur uit voor een derde COVID-vaccin. Dit is enkel bedoeld voor mensen met een verzwakte immuniteit. Hiervoor worden strikte criteria gehanteerd: mensen met een actieve kankerbehandeling, met een voorgeschiedenis van transplantatie, met chronische nierdialyse, met zware medicatie die het immuunsysteem onderdrukt (bv. bij ziekte van Crohn of reumatoïde artritis), met HIV die niet onder controle is, of met aangeboren immuunstoornissen. Je kan vanaf deze week ook zelf nakijken of je op de lijst staat via My Healthviewer of Mijn Gezondheid. Heb je geen uitnodiging gekregen voor een 3de vaccin en denk je dat je wel in aanmerking komt? Contacteer dan je huisarts vanaf 20 september.