Reservelijsten

update 16 juni

Om te voorkomen dat we COVID19-vaccins moeten weggooien, werken we in vaccinatiecentrum Pallieterland met reservelijsten.

1. Reservelijst voor personen met een essentieel beroep

Deze lijst is er enkel voor inwoners van de vijf gemeenten uit de Eerstelijnszone (Lier, Nijlen, Berlaar, Duffel of Ranst), in één van volgende beroepscategorieën: Brandweer, Politie, Defensie, Kinderopvang, Buitenschoolse opvang, Leerkracht kleuteronderwijs

Wil je registreren? Vul dan het formulier in: Reservelijst voor personen met een essentieel beroep

2. Nationale reservelijst iedereen vanaf 16 jaar

De website waarop je kan inschrijven voor de reservelijst heet QVAX.be. Iedereen vanaf 16 jaar kan zich daar aanmelden met zijn of haar rijksregisternummer en een account aanmaken. Je duidt aan op welke dagen of dagdelen je beschikbaar bent en hoe je bereikbaar bent, bij voorkeur via sms. Die gegevens kan je voortdurend aanpassen naargelang je beschikbaarheid.

Via Qvax kan iedereen vanaf 18 zich vrijwillig opgeven om het Johnson&Johnson-vaccin te krijgen, het vaccin dat enkel toegewezen wordt aan mensen ouder dan 41.

Opgelet, het gaat hier nog steeds om reservelijsten. Die geven je zeker geen garantie om het vaccin vroeger te krijgen, maar ze zorgen er wel voor dat er geen vaccins verloren kunnen gaan.