Vaccinatiecentrum zoekt ‘prikpartners’

Eerstelijnszone Pallieterland start met het Prikpartnerinitiatief. Dit kwam overwaaien uit Eerstelijnszone Meetjesland en werd aangepast en vorm gegeven op maat van Pallieterland.

Het initiatief wil mensen met elkaar verbinden in de strijd tegen Corona door elkaar te helpen bij de vaccinatie. Je kan prikpartner worden of een prikpartner zoeken.

Word prikpartner!

Denk jij dat iemand in je buurt, straat of appartementsgebouw, je vrienden- of kenniskring, je vereniging… hulp kan gebruiken? Stap dan (coronaproof) op deze persoon af en bied je aan als prikpartner. Dan kan hij/zij op het moment dat de uitnodiging in de bus valt, jou contacteren voor ondersteuning.

Van deze prikpartners wordt niet verwacht dat zij vaccinatie-experten zijn. Ze kunnen bv. helpen bij het bij het maken van een afspraak via digitale weg, informatie opzoeken op www.vaccinatiecentrumpallieterland.be of contact opnemen met het callcenter indien nodig. Zo kunnen de prikpartners mee zoeken naar een oplossing voor vervoer naar het vaccinatiecentrum, anderstaligen helpen met het vinden van de juiste informatie of mensen begeleiden in hun traject doorheen het centrum.

Zoek een prikpartner!

Kreeg je een uitnodiging voor de Corona-vaccinatie? Weet je niet hoe je je afspraak bevestigt, hoe je in het vaccinatiecentrum geraakt of zoek je iemand die je bijstaat tijdens jou afspraak? Vraag buren, vrienden, kennissen… om hulp! Er staat zeker en vast een prikpartner voor jou klaar.

In het kader van dit initiatief verspreiden we vanaf deze week de flyers ‘word prikpartner’ en ‘zoek jij een prikpartner?’, o.a. in het vaccinatiecentrum.